2008: Képmás Családmagazin által alapított Családbarát Médiáért Alapítvány

A család az emberi élet kiteljesedésének legfontosabb színtere és a gyerekek nevelésének legjobb közege. Ezért nem mindegy, hogy a média miként mutatja be családot, milyen mintát állít az olvasók elé.
A Képmás magazin számára mindig is fontos volt, hogy kiálljon a társadalom alapközössége a család mellett. Ezért 2007-ben létre hozta a Média a Családért Alapítványt, majd az alapítvánnyal közösen a Családbarát Médiáért-díjat. A díj az újságírói hivatás méltóságának visszaállítása mellett bátorítani hivatott az újságírókat, hogy a divatos trendek ellenére hivatásuk útján erősítsék a hagyományos családképet.

2011-12-21_media_a_csaladert_alapitvany

A Családbarát Médiáért-díj 2007 októbere óta havonként jutalmazta azokat a írott sajtóban, televízióban, rádióban, vagy az interneten megjelent „családbarát” cikkeket, műsorokat, amelyek a család védő szerepéről, a több generációs együttélésben rejlő lehetőségekről szólnak, vagy ezek minél teljesebb megéléséhez, és a problémák megoldásához nyújtanak segítséget. A megadott kritériumok alapján szakmai zsűri választotta ki egy pályamunkát, amely elnyerte Családbarát Médiáért-díjat, az oklevelet és az 50 000 forint pénzjutalmat. Az elmúlt öt évben 50 alkalommal osztottuk ki a díjat.
A díj 2012-ben megújult: a díjjal járó 500 000 forint pénzjutalmat az év folyamán a zsűri által havonta kiválasztott jelöltek közül egy valaki kapja. A szakmai zsűri mellett, minden évben lehetőséget biztosítunk, hogy a közönség is döntsön, ki legyen a Családbarát Médiáért-díj közönségdíjasa.

www.mediaacsaladert.hu
info@mediaacsaladert.hu