2013: Horváth István Sándor atya E-vangélium szolgálata

1. Küldetés

“Menjetek el az egész világra és hirdessétek az evangéliumot!” (Mk 16,15) – mondta egykor Jézus az apostoloknak. Felhívása ugyanakkor az egész egyházhoz és annak minden tagjához is szól. Az evangelizáció Jézus felszólítására adott válasz, az egyház küldetésének lényegi eleme. Mivel a jézusi kérés különösen is szól az általa papságra hívott személyekhez, ezért az e-vangelizáció részemről személyes válasz, amely papi hivatásomból fakad. Olvasni, élni és hirdetni az evangéliumot – ez életem célja. De legyen ugyanez minden keresztény ember célja is!
Az e-vangelizáció válasz továbbá XVI. Benedek pápa kérésére. A Szentatya az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának megalapítása alkalmából közzétett Ubicumque et semper (Mindig és mindenhol) kezdetű apostoli levelében többek között a kommunikáció modern formáinak használatára buzdít az evangelizációban. Az internet azon modern eszközök közé sorolandó, amely alkalmas Krisztus evangéliumának hirdetésére.

logo

2. E-vangélium e-mailben

2004. július 9-én kezdeményezésemre elindult az “e-vangélium e-mail” magyar nyelven. A lista eredeti célja az, hogy a feliratkozottak megkapják e-mailben a napi evangéliumot, egy hozzá kapcsolódó elmélkedést és egy imát. A lista egyirányú volt, a tagok egymásnak nem tudtak írni.
Az e-mailes változat mellett már a kezdetektől honlapokon is olvasható az e-vangélium. A Magyar Katolikus Egyház (www.katolikus.hu) honlapja mellett számos egyházmegye, plébánia, illetve egyházi közösség weboldalán elérhető. Ezen oldalakon a tartalom naponta automatikusan frissül. A honlapszerkesztők beépíthetik tartalmát saját oldalukba. Ez ügyben Fehér János informatikushoz lehet fordulni technikai segítségért a fjk1969@gmail.com címen.

3. Evangélium365 honlap

Az evangélium365.hu weboldala 2011. március 25. óta működik. Az oldalon az az evangéliumi rész olvasható, amely a katolikus egyház liturgikus rendje szerint a szentmiséken aznap elhangzik., valamint a hozzá kapcsolódó elmélkedés, illetve magyarázat, továbbá a napi ima. Ugyanezt kapják az e-mail lista tagjai. A honlapon naptár segítségével lehet keresni a napi e-vangéliumi részek között és azokhoz az olvasók hozzászólásokat fűzhetnek.

4. Feliratkozás

Az ingyenes e-mailes változatra feliratkozni itt lehet: www.evangelium365.hu

5. Lehetőség papoknak

Atyák számára lehetőség van arra, hogy az e-vangéliumot mindig egy nappal korábban kapják meg e-mailben, hogy a prédikációra való felkészüléskor használhassák. Ehhez juttassák el nevüket, egyházmegyéjük nevét és e-mail címüket a his@katolikus.hu címre, annak megjelölésével, hogy papok és egy nappal korábban szeretnék megkapni a lelki csomagot.

6. Furcsa karaktereket lát?

Ha az e-mailben küldött szövegben furcsa karakterek jelennének meg, s emiatt olvashatatlan a szöveg, kérem, állítsa be az UTF-8 karakterkódolást. Ha a probléma továbbra is fennáll, kérem, forduljon Fehér János informatikushoz a fjk1969@gmail.com címen.

7. Imakérés és programajánló

Imakéréseket ezen az oldalon lehet olvasni és elhelyezni:
http://www.evangelium365.hu/imakeres
Közérdeklődésre számot tartó programokat ezen az oldalon lehet olvasni, illetve elhelyezni:
http://www.evangelium365.hu/programajanlo

8. Lehetőség az evangélium terjesztésére

A listának több mint 27 ezer tagja van (2011. március 25.). Mivel reklámra csak korlátozott lehetőségünk van, ezért a lista főként úgy terjed, hogy a tagok barátaiknak és ismerőseiknek ajánlják. Az Evangélium hirdetésének nagyszerű lehetősége ez mindenki számára. Köszönöm, hogy Ön is terjeszti az e-vangéliumot.